Judoliitto kannustaa seuroja pitkän tähtäimen suunnitteluun

Judoliitto vastaa vuosittain noin kahdeksasta tapahtumasta, joihin valitaan järjestäjäksi jokin liiton jäsenseuroista tai seurojen yhteenliittymä. Tapahtumat ovat pääasiassa luonteeltaan Judoliiton kilpailumääräysten mukaisia arvo- ja valiokilpailuja, esimerkiksi kaikkien ikäluokkien SM-kilpailut sekä Samurai Cup osakilpailut.

Näiden kilpailujen järjestämisoikeus on kaikkien seurojen vapaasti haettavissa ympäri vuoden. Judoliiton hallitus käsittelee saapuneita hakemuksia sitä mukaa kun niitä liiton toimistolle saapuu ja pääsääntöisesti kisat myönnetään niitä hakeneelle seuralle. Hakemukset tulee toimittaa liiton toiminnanjohtajalle ja hakemuksesta tulee käydä ilmi haettavan kilpailun nimi ja suunniteltu ajankohta sekä järjestäjän seuran ja tapahtuman vastuuhenkilön yhteystiedot.

Näin uuden vuoden aluksi liiton hallitus sai käsiteltäväkseen Rovaniemen Koyaman pitkän tähtäimen suunnitelman liiton arvo- ja valiokilpailujen järjestämisestä. Hakemus otettiin ilolla vastaan, onpa hyvä, että joku seura on kerrankin hakemassa kilpailujen järjestämisoikeuksia hyvissä ajoin! Koyama on käynyt neuvotteluja norjalaisten ja venäläisten lähiseurojen kanssa Barents Cup-nimisen osakilpailun järjestämisestä vuodesta 2016 eteenpäin. Tähän suunnitelmaan kuuluu olennaisena osana kilpailut, joihin myös suomalaiset ikäluokkiensa huiput saadaan paikalle, kuten Samurai Cupin osakilpailut.

Koyaman hakemuksen perusteella liiton hallitus päätti myöntää vuoden 2017 nuorten SM-kilpailut Koyaman järjestettäväksi. Muun pitkän tähtäimen suunnitelman, joka sisälsi muun muassa vuosien 2017-2022 syksyllä käytävien Samurai cupin osakilpailujen järjestämisen, hallitus hyväksyi alustavasti ja mahdollisin varauksin. Päätöksestä voidaan perustellusta syystä myöhemmin poiketa.

Judoliiton hallitus kannustaa myös muita seuroja Koyaman esimerkin mukaisesti pitkän tähtäimen suunnitteluun niin seuran toiminnan kehittämisessä kuin kilpailujen järjestämisessäkin. Hyvin suunniteltu seuratoiminta tukee kaikkia seuran jäseniä, huippukilpailjoista peruskurssilaisiin, pääsemään omiin tavoitteisiinsa. On etu koko judoyhteisölle, että tiedämme hyvissä ajoin missä ja koska kauden tärkeimmät kotimaan kilpailut järjestetään. Olisi ihanteellista, jos esimerkiksi kaikki kevään kilpailujen järjestäjät ja ajankohdat varmistuisivat viimeistään edellisen syksyn alkupuolella, ja vastaavasti syksyn kilpailut heti kyseisen vuoden alussa.

Loppuun vielä muistutuksena ote kilpailumääräyksistä vuodelle 2015:

Arvo- ja valiokilpailut

Liiton arvokilpailujen (SM M/N, Joukkue-SM, nuorten SM, JFO, Nuorten JFO), liiton valiokilpailujen (Samurai Cup osakilpailut) ja muiden liiton myöntämien kilpailujen järjestämisoikeudet julistaa liitto jäsenseurojen haettaviksi. Järjestämisoikeutta voi hakea myös liiton tai seurojen yhteenliittymä. Järjestämisoikeuden myöntää liiton hallitus määräaikaan mennessä saapuneiden hakemusten perusteella. Arvo- ja muiden liiton myöntämien kilpailujen televisiointioikeudet omistaa liitto. Arvo- ja valiokilpailujen yhteydessä ei saa järjestää samana päivänä toista kilpailua.

Kilpailumääräykset löytyvät kokonaisuudessaan täältä: http://www.judoliitto.fi/site/assets/files/4102/kilpailum_r_ykset_2015_hyvaksytty.pdf

Lisätietoja kilpailujen järjestämisoikeuden hakemisesta Judoliiton vt. toiminnanjohtaja Miikka Neuvoselta (miikka.neuvonen@judoliitto.fi, 040 726 3061).

Lisätietoja Rovaniemen Koyaman suunnitelmista Petteri Pohjalta (ppohja@yahoo.com 041 547 1634).

Maija Mustonen

Kirjoittaja on Judoliiton hallituksen jäsen ja kilpailu- ja sääntövaliokunnan puheenjohtaja vuonna 2015. (maija.e.mustonen@gmail.com, 0400 586 387)

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s