Samurai cup laajenee

samurai-cup-logo2

Samurai cup käsittää ensi vuonna kolme valtakunnallista alle 15-, 18-, ja 21 vuotiaiden- tyttöjen ja -poikien kilpailua, joista yksi käydään kevätkaudella ja kaksi syyskaudella. Lisäksi keväällä järjestettävät nuorten Suomen mestaruuskilpailut kuuluvat jatkossa Samurai Cupin pistelaskuun. Niistä saa Samurai cupiin kaksinkertaiset pisteet. Järjestäjä voi halutessan lisätä Samurai cupin osakilpailuun sarjat myös aikuisille.

Muutoksilla haetaan Samurai cupin kasvua niin että saadaan hyvätasoisia kilpailuja, joiden järjestäminen on myös seuroille myös taloudellisesti kannattavaa.

Kilpailujen yhteyteen on mahdollista järjestää leiritys. Alle 15-vuotiaita tulokkaita Samurai Cupin ja leirityksen tarkoitus on johdatella kohti liittovalmennusta, johon on mahdollista päästä alle 18-vuotiaiden ikäluokkaan siirtyessä. Pisteytys antaa valmentajille osviittaa osallistujien aktiivisuudesta ja menestyksestä.

Vähimmäisvaatimus Samurai cuppiin kaikilta kilpailijoilta on aikaisempi kilpailukokemus ja 4. kyu vyöarvo. Alle 18-vuotiaissa toista tai kolmatta vuotta otteleva kilpailija voi osallistua myös alle 21-vuotiaiden kilpailuun. Tästä säännöstä voidaan poiketa kilpailijoiden määrän ollessa suuri. Pojissa ylempään ikäluokkaan osallistuvan kilpailijan vyöarvon on oltava vähintään 2. kyu, tytöissä vähintään 3. kyu.

Alle 15-vuotiaiden ikäluokkaan kuuluva nuori ei voi osallistua vanhempaan ikäluokkaan eikä alle 13-vuotias koko Samurai cuppiin.

Pisteitä joka voitosta

Samurai cupin pistelaskennassa käytetään kilpailu- ja sääntövaliokunnan määrittelemää pisteytystä seuraavasti: Osallistuminen 1 piste, otteluvoitto 1 piste (SM-kilpailusta 2 x voittopisteet). Sarjavoitto 9 pistettä, toinen sija 6 pistettä ja kolmas sija 3 pistettä. (SM-kilpailusta 2 x voittopisteet)

Jos sarjassa on vain kaksi ottelijaa, toisesta sijasta ei saa pisteitä. Jos sarjassa on vain kolme ottelijaa, kolmannesta sijasta ei saa pisteitä.

Jokaisessa ikäluokassa painoluokan Samurai cupin voittaja on eniten pisteitä  kerännyt ottelija. Tasapisteisiin päädyttäessä cupvoittajan ratkaisee ensisijaisesti sijoitus nuorten SM-kilpailussa ja sen jälkeen sijoitus kauden viimeisessä kilpailussa, sekä toissijaisesti kyseisen luokan sarjavoittojen lukumäärä.

Kilpailija voi osallistua eri osakilpailuissa eri painoluokkiin. Painoluokan Samurai cup -voittaja on se, jolla on kyseisessä painoluokassa eniten pisteitä.

Uutuutena seurakisa

Uutuutena lasketaan yhteen myös seurojen  pisteet. Eniten pisteitä kerännyt seura voittaa seurarankingin ja palkitaan viimeisen osakilpailun päätteeksi.

Yhtä ottelualuetta kohti saa olla enintään 120 ottelijaa. Kilpailua ei saa yhdistää toisen samana päivänä käytävän kilpailun kanssa, vaan Samurai Cup -osakilpailu on oteltava omana kilpailunaan. Kilpailussa käytetään valkoista ja sinistä judopukua paitsi alle 15-vuotiaissa, joissa käytetään vain valkoista judopukua.

Tero Rönkkö

Kirjoittaja on Judoliiton kilpailu- ja sääntövaliokunnan puheenjohtaja.

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s