Yhteistä hyvää vai nyrkkiä naamaan

Olympiakulta. Sitä kohden rakennetaan nyt Suomen judon uutta strategiaa  vuoteen 2020.  Tavoite on selkeä, innostava ja tarpeeksi korkealla näyttääkseen toiminnalle suuntaa. Visio on kirkas kuin Pohjantähti.

Mutta onko se samalla nyrkki naamaan niille harrastajille, jotka eivät voi omalla kohdallaan haaveilla olympiakisoista? Onko tarkoitus, että kaikki resurssit satsataan muutamaan urheilijaan ja muu judoväki unohdetaan? Tämä pelko lausuttiin julki  kevätliittokokouksessa, joka pidettiin SM-kisojen yhteydessä Lappeenrannassa.

Vastaus on jyrkkä ei. Tuolla tavalla visiomme ei kanna kauaksi. Ajatus on päinvastainen: Pitkäjänteinen ojentautuminen kirkkaimpaan tavoitteeseen ohjaa tarjoamaan parempaa judoharjoittelua kaikille. Lapsille se tarkoittaa innostavaa, fyysisesti monipuolista liikuttamista ja  teknisesti osaavaa ohjausta. Nuoria se ei polta loppuun, koska tavoitteet ovat kauempana kuin B-nuorten SM-kisoissa. Tavoite on, että missä vain seurassa voisi kasvaa juniori, josta aikanaan kuoriutuu olympiavoittaja.

Liittokokouksen osanottajat kannustivat pitämään kiinni näistä suuntaviivoista ja tuomaan niitä esille, kun strategiasta puhutaan ja sitä rakennetaan eteenpäin. Tätä neuvoa yritämme noudattaa.

Seuratyön ja  valmennusjärjestelmän lisäksi otimme strategian kivijalaksi kommunikaation. Tämä blogi on kurotus kohti parempaa kommunikaatiota. Haluamme vaihtaa ajatuksia kanssanne  judokat ja pyydämme teitä mukaan muovaamaan strategiaa.

Näkemyksiä voi vapaasti esittää jokainen yksilö. Lisäksi toivomme, että mahdollisimman moni seura pitäisi oman strategiakokouksen, jossa pohditaan, miten oman seuran toimintaa voi parantaa ja miten liitto voi siinä auttaa. Lähettämällä vastauksensa liittoon seurat voivat vaikuttaa strategian lopulliseen muotoon, joka esitellään hyväksyttäväksi ensi syksyn liittokokouksessa.

Judoliiton nettisivuilta löytyy ohje seuran strategiapalaverin toteuttamiseen. Katso se ja kutsu kokous koolle.

Terveisin Annikka Mutanen, Judoliiton hallituksen jäsen ja strategiatyön kommunikaatiovastaava

ps. Blogia voi rekisteröityä kommentoimaan omalla nimellään tai fb-tunnuksilla.

Advertisement

3 thoughts on “Yhteistä hyvää vai nyrkkiä naamaan

  1. Kokeilen, joka Twitter-tunnuksella saa toisella kerralla kommentin suoraan tänne, ilman moderointijonoon menemistä. Ja onko kellonaika oikea, noin 17:46. (Admin saa kaikin mokomin myös delliä tämän kokeilun.)

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s